Hogyan, Miért, Hol?

 2012.09.16. 23:31

Minden nagyobb civilizáció három jól elkülönülő szakaszt élt át történelme során. Ezek a Túlélés, a Kíváncsiság és a Kifinomultság, más szóval a Hogyan, a Miért és a Hol fázisai.

Az első Fázis jellemző kérdésfelvetése: "Hogyan szerezhetnénk egy kis ennivalót?", a másodiké: "Miért kell ennie az embernek?" míg a harmadikat leginkább a "Hol vacsorázzunk ma este?" kérdésével lehetne jellemezni.

Noha a nagyobb civilizációk esetében rendszerint sok száz, vagy ezer évet vesz igénybe a Hogyan, a Miért és a Hol fázisain való áthaladás, kisebb szociális egységek, a körülmények kényszerítő hatására, rendkívül gyorsan túljuthatnak a fejlődés eme lépcsőin, ámbár sokszor nem a felvázolt sorrendben. Íme:

- Hogy érezted magad az úton? - kérdezte Linda, Hannát a világháló szövevényein keresztül.

Nem érkezett felelet.

- Miért nem válaszolsz? - kérdezte ismét Linda, enyhe türelmetlenséggel.

Nem érkezett felelet.

- Hol vagy? - kérdezte harmadszorra Linda, csak hogy megtartsa eddigi kitűnő szokását.

Nem érkezett felelet.

... Nos Hanna?

P.s.: Tisztázzuk, hogy a valójában lefolyt beszélgetésen, mely Hanna és köztem történt, ezekre a kérdésekre kielégítő válaszokat kaptam. Ezt a társadalom és kultúra történeti elméletet (Douglas Adams után szabadon) azért tettem közzé, hogy mindenki érezhesse Hanna közelségét a majd eljövő válaszokból...

Illetve legyen végre valami ami megtöri ezt a kínos-kínos várakozást!

Címkék: repülő út kérdés hanna

A bejegyzés trackback címe:

https://hannusch.blog.hu/api/trackback/id/tr294780628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hannusch 2012.09.17. 17:14:34

Ez valoban megtorte a mar kinosan hosszura nyult csendet. Remelem, mostmar en is szolgalhatok egy uj es rendkivul kielegito bejegyzessel!

Mikul 2012.09.17. 18:46:41

Remélem módfelett kielégítő lesz a bejegyzésed!
süti beállítások módosítása